mitt namn....

Annica

Namnsdag:
21 April.
Alternativ stavning: Anica, Anika, Annica, Annici, Annicka, Annikka, Annyka.
Stjärntecken: den som är född den här dagen har stjärntecknet Oxen.

Kvinnonamnet Annika eller Annica kommer från lågtyska Anneke och Anneken vilket är diminutiva former av Anna, det vill säga ungefär "lilla Anna". Annika var ett modernt namn på 1960- och 1970-talet men har sedan avtagit i popularitet. 31 december 2005 fanns det totalt 47 418 personer i Sverige med namnet, varav 37 453 med det som tilltalsnamn.

Malin

Namnsdag:
10 December.
Stjärntecken: den som är född den här dagen har stjärntecknet Skytten.

Malin är ett egennamn och kvinnonamn och en nordisk form av det hebreiska namnet Magdalena, som betyder "kvinna från Magdala". Malin var ett av 1970- och 1980-talens största modenamn. Populariteten tog fart när filmerna om Saltkråkan visades för första gången i svensk TV och fortsatte sedan att öka under lång tid. 31 december 2004 fanns det totalt 48106 personer i Sverige med namnet, varav 40654 med det som tilltalsnamn.

Elisabeth

Namnsdag: 19 November.
Alternativ stavning: Ehlisabet, Eliisabet, Elisabeht, Elisabete, Elisabeth, Elisabethe, Elisabett, Elisabhet, Elisahbet, Eliszabet, Elizabeht, Elizabet, Elizabeth, Elizabett, Ellisabeth.
Stjärntecken: den som är född den här dagen har stjärntecknet Skorpionen.

Elisabet (Elisabeth, Elizabeth med flera stavningar) är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder ?Gud är fullkomlighet?. Elisabet är ett av de allra vanligaste kvinnonamnen i Sverige, för närvarande på andra plats efter Maria, om man räknar även dem som har namnet som andranamn. Populariteten som tilltalsnamn avtar, och i mitten av 1990-talet föll namnet ut ur topp 100-listan. Den 31 december 2004 fanns det totalt 366 151 personer i Sverige med namnet Elisabet/Elisabeth/Elizabeth varav 32 962 med det som tilltalsnamn.

Detta är mitt fulla namn: Annica Malin Elisabeth.

nu fix av mat o sen till jobbet, ikväll ska jag till bror o hjälpa han med hans dator..

see yaa ; )


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0